Anaerobe waterzuivering

Door de hoge organische vervuiling in afvalwater kost het zuiveren ervan veel energie en dus geld. Dankzij de inzet van micro-organismen wordt de organische vervuiling efficiënt omgezet in biogas. Dat zorgt voor een duurzame energieproductie en een energiepositieve waterzuivering.

Toepassing

De UASB (Upflow Anaerobic Sludge Blanket) technologie, die we combineren met eigen ontwikkelde gaskappen, zorgt voor een optimale werking. De technologie wordt daarom niet alleen ingezet op waterstromen uit de voedingsmiddelenindustrie (aardappelverwerkende industrie, slachthuizen, de zuivel-, suiker-, alcohol- en zetmeelindustrie en brouwerijen), maar ook in de papier- en textielindustrie.

Proces                  

In een UASB reactor wordt het afvalwater onderaan de reactor gevoed, zodat het korrelslib in suspensie wordt gebracht. Het afvalwater stroomt door het bed van korrelslib, waarbij organische vervuiling wordt omgezet tot biogas. Het biogas bestaat voornamelijk uit CO2 en CH4. Bovenin de UASB reactor worden gaskapppen geplaatst, ook wel driefasescheiders genoemd. Deze gaskappen vangen het gevormde biogas en het gezuiverde water af en houden het korrelslib in de reactor.

Voordelen

De UASB technologie is een robuuste en betrouwbare techniek waarmee operationele kosten van waterzuivering sterk worden verlaagd. Daarnaast kan het geproduceerde biogas lokaal als duurzame energiebron worden ingezet voor de productie van warmte en elektriciteit of kan worden opgewerkt tot groen gas. Ook voor de toepassing en zuivering van het biogas levert Colsen het juiste advies.

UASB Kroef
UASB Vion
UASB KWM OBM

Wilt u meer weten?
Vraag het Robin

Robin Jordaens , Business Development Manager