Deelstroombehandeling - RWZI Łódź, Polen

Opdrachtgever:
Budimex i.o.v. City of Łódź
Locatie:
Łódź, Polen
Datum:
2023
Specificatie:

NAS®-ONE volume: 2.900 m³

 

Influent: 2.420 m³/d

 

Stikstofbelasting: 2.030kg N/d

 

Verwijderingsrendement: >75% TN

Labels:
Stikstofverwijdering
anammox

Slibbehandeling RWZI Łódź

In 2020 werd het project "Wastewater Management, Fase III in Łódź" gelanceerd. Dit door de Europese Unie gesteunde initiatief omvat diverse componenten met als gezamenlijk doel de duurzaamheid van de waterzuivering bij de "Group Wastewater Treatment Plant of Łódź Metropolitan Area (GOŚ ŁAM)" te bevorderen.

Binnen dit project leverde Colsen de NAS®-ONE technologie aan Budimex. Budimex fungeerde als hoofdaannemer voor twee deelprojecten van fase III. De constructie van onze NAS®-ONE installatie maakt het mogelijk om stikstof uit het centraat op een uiterst efficiënte wijze te verwijderen. Het systeem is ontworpen met de benodigde robuustheid en eigenschappen om de nadelige effecten van de thermische druk hydrolyse (TDH) op de kwaliteit van het centraat op te vangen.

Colsen verzorgde voor dit project de technologie (ontwerp, engineering en belangrijke apparatuur) en ondersteunde Budimex gedurende het gehele traject, van ontwerp tot bouw, opstart en inbedrijfstelling.

NAS-ONE Lodz

Toegepaste technologie

De deelstroombehandeling wordt uitgevoerd met een NAS®-ONE systeem. Tijdens het NAS®-ONE proces wordt stikstof uit het ontvangen afvalwater verwijderd via de anammox route. Anammox bacteriën zetten ammonium en nitriet om naar stikstofgas zonder gebruik te maken van zuurstof of een koolstofbron. De NAS®-ONE installatie te Łódź heeft een stikstof verwijdering van > 75%.

Door de geavanceerde beluchtingsregeling en uitgebreide slibselectie methodes in de NAS®-ONE wordt een robuust systeem opgeleverd om variaties in de kwaliteit van het centraat op te vangen. Deze installatie behandeld centraat na een mesofiele slibgisting met thermische druk hydrolyse (TDH). 

Wilt u meer weten?
Vraag het Robin

Robin Jordaens , Business Development Manager