Update besturingssysteem Cargill Sas van Gent

Opdrachtgever:
Cargill
Locatie:
Sas van Gent (NL)
Datum:
2020
Specificatie:

DCS naar PCS7

Labels:
Besturingssysteem

Sinds de bouw van de waterzuivering van Cargill in Sas van Gent in 1988/1989 is Colsen betrokken geweest bij het functioneren van de zuivering. Regelmatig werd advies uitgebracht wat betreft het uitbreiden en bijsturen ervan. De waterzuivering behandelt water uit de fabriek, waar mais en tarwe verwerkt worden tot zetmeel, eiwit, glucose en alcohol.

Het besturingssysteem van de gehele fabriek zal worden omgezet naar PCS7. De besturing van de zuivering wordt daarom ook omgezet naar het nieuwe SCADA systeem. Voor deze opdracht werd naast het opstellen van een nieuwe functionele omschrijving ook een cross-check van de P&ID’s uitgevoerd in het veld.

Colsen heeft een volledig nieuwe functionele omschrijving (FDS: Functional Design Specification) opgesteld. Hierin zijn ook de zogenaamde quick-wins meegenomen. De oude besturingsfilosofie heeft hiermee direct een update gehad. In het vervolgtraject zal de bedieningshandleiding van de zuivering ook geüpdate worden en zal Colsen assisteren met de ombouw en opstart van de zuivering op de nieuwe software.

Cargill SvG

Wilt u meer weten?
Vraag het Boris

Boris Colsen, Directeur