Slibgisting RWZI Ajman

Opdrachtgever:
BESIX Middle East - ASPCL
Locatie:
Ajman - VAE
Datum:
2021
Specificatie:

 

Thermofiele slibgisting: 14.700 m3

 

Verwerkingscapaciteit: 46 ton droge stof/dag

 

Biogas productie: > 4 miljoen Nm3/jaar

Labels:
Thermofiele slibgisting
Biogas

BESIX Middle East, onderdeel van de in België gevestigde BESIX Group, heeft de slibgistingsinstallatie gerealiseerd voor Ajman Sewerage (Pvt) Co. Ltd (ASPCL), waarbij gebruik werd gemaakt van de technologie van Colsen om rioolslib om te zetten in duurzame energie. Als eerste in zijn soort in de Verenigde Arabische Emiraten wordt in totaal 2,4 MWe hernieuwbare energie geproduceerd door middel van biogas. Deze energieproductie dekt tot 50 procent van het elektriciteitsverbruik van de ASPCL-afvalwaterzuiveringsinstallatie in Al Jurf. Colsen leverde het ontwerp, de engineering en de DIGESTMIX® systemen voor dit baanbrekende project, dat een nieuwe standaard zet voor duurzame energie in de Verenigde Arabische Emiraten.

digesters Ajman

Technologieën

Thermofiele slibgisting

Thermofiele slibgisting was de sleutel om de duurzaamheid en onafhankelijkheid van externe nutsvoorzieningen voor Ajman RWZI te vergroten. Deze RWZI heeft twee operationele vergistingstanks, met een totaal van 14.700 m3. Deze vergisters worden volgens Colsen's ontwerp, thermofiele bedreven. Thermofiele vergisting is een methode die verhoogde afbraak van organische droge stof en biogasproductie garandeert. Een stabiele menging en verwarming is van cruciaal belang, daarom zijn beide tanks uitgerust met elk 4 DIGESTMIX®-systemen. Dankzij Colsen's ontwerp en toepassing van DIGESTMIX® kon de slibafbraak worden gemaximaliseerd. Zonder de toevoer van primair slib aan de vergisters kon de slibafbraak worden gemaximaliseerd tot meer dan 50%, op basis van VSS.

Biogas productie

In dit project wordt dagelijks ca. 6,800 Nm³ methaan geproduceerd. Het biogas wordt geconditioneerd en op twee WKK's ingezet om in totaal 2.4MWe energie te maken.

Wilt u meer weten?
Vraag het Robin

Robin Jordaens , Business Development Manager