Biogasontzwaveling Smurfit Kappa - UK

Opdrachtgever:
Smurfit Kappa
Locatie:
Townsend Hook, UK
Datum:
2013
Specificatie:

Bouwjaar:              2013

BIDOX® Ø :          4 m

Biogas debiet:       460 Nm³/hr

H2S verwijdering:  9.000 ppm naar <200 ppm

Labels:
Biogas behandeling

Smurfit Kappa is één van s ’werelds toonaangevende aanbieders van verpakkingen op papierbasis. Alle grondstoffen hiervoor worden geproduceerd in eigen papierfabrieken. Hierbij komt een afvalstroom vrij.

Smurfit Kappa Townsend Hook, is een van de in totaal 34 papierfabrieken waarvan de afvalstroom behandeld wordt. In Snodland (Kent, UK) heeft Smurfit Kappa ervoor gekozen de volledige fabriek te herbouwen en te voorzien van optimalisaties waarmee de fabriek weer voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd en financieel levensvatbaar is. Eén van de optimalisaties is het plaatsen van een BIDOX® installatie voor het ontzwavelen van het biogas zodat dit gas ingezet kan worden als aardgasvervanger op de boilers.Daarnaast wordt het spuiwater uit de BIDOX® ingezet als anti-scaling in het effluent van waterzuivering, dat wordt hergebruikt in de fabriek

De BIDOX® installatie is in Nederland/België volledig opgebouwd, voor-gemonteerd, getest en vervolgens naar de projectlocatie getransporteerd. Daar is de installatie in 4 dagen opgebouwd en aangesloten. Bij het opstarten van de fabriek heeft een procestechnoloog van Colsen ter plaatse de installatie opgestart en de nodige trainingen gegeven aan het lokale personeel.  Door deze werkwijze kan Colsen haar mensen efficiënt inzetten en toch klanten op een grotere afstand van Hulst bedienen.

Door het blijvende contact met de operatoren en technologen van Smurfit Kappa heeft zij ervoor gekozen in 2019 Colsen de opdracht te gunnen voor het uitvoeren van een upgrade op de installatie. De upgrade betrof het voorzien van het sproeisysteem met nozzles dat Colsen een aantal jaar na opstart heeft ontwikkeld voor andere BIDOX® installaties. Door deze upgrade ook in deze ontzwavelingsinstallatie toe te passen is de installatie nog bedrijfszekerder en worden operationele kosten verder verlaagd.

 

Bidox townsend hook 4
Bidox townsend hook 3
Bidox townsend hook 5

Wilt u meer weten?
Vraag het Boris

Boris Colsen, Directeur