Onze geschiedenis

Vanaf de oorsprong in 1989 hebben we als Colsen een flinke ontwikkeling doorgemaakt. We groeiden van een eenmans adviesburo uit tot een organisatie met ruim 60 medewerkers, waarbij innovatie en wereldwijde partnerships belangrijke pijlers zijn. Toch zijn we in de kern hetzelfde gebleven: als een familiebedrijf met kennis binnen milieutechniek creëren we positieve impact op het milieu.

1989

1990 opening kantoor

Na een verleden als technoloog bij verschillende waterschappen richt Joop Colsen zijn eigen adviesburo in milieutechniek op. Met een passie voor inhoud en nieuwe ontwerpen voor waterzuiveringsinstallaties start de organisatie ‘Colsen’ vanuit huis.

1989-1995

Kantoor oud

Het team groeit snel. Startend met een milieucoördinator komt er elk jaar gemiddeld één persoon bij. Colsen past niet meer in huis. Na een verhuizing naar tijdelijke units wordt in ‘95 het kantoor in Hulst gebouwd.

Begin jaren ‘90

Pilot 2002

De start van de innovatieagenda. In samenwerking met kennisinstellingen gaat de dienstverlening van vraaggestuurd advies naar het zelf ontwikkelen en aanbieden van technologie.

Eind jaren ‘90

Jurgen Joop China

Veel bestaande klanten worden multinationals en zijn wereldwijd actief. Colsen groeit mee met deze klanten en het besef komt al snel dat er internationaal veel kansen liggen voor onze technologie.

2005 - 2012

Bestuursleden Colsen voor hoofdgebouw

Boris Colsen en Jurgen Brekelmans stappen in het bedrijf. In eerste instantie als projectleiders, maar onder leiding van Joop Colsen pakken ze steeds meer directietaken op. Vanaf 2009 vormen zij de directie met z’n drieën, tot Joop er na drie jaar formeel uitstapt

2014 - 2018

colsen aquest ahidra

Uit onderzoek blijkt dat onze technologie in Zuid-Afrika goed toepasbaar is. De vestiging in Zuid-Afrika komt op ons pad in 2014. In 2018 voegen we ook Ahidra in Spanje toe aan de Colsen Group, van waaruit Latijns-Amerika goed bereikbaar is.

Tot nu

AMFER

Als Colsen zoeken we actief partnerships in het buitenland, waarbij wij onze kennis beschikbaar stellen en lokale partners het project bouwen. Fusies en overname of autonome groei is geen doel op zichzelf, we zoeken de samenwerking.