Colsen International B.V. neemt het Spaanse Ahidra, Agua y Energía S.L. over

Colsen International B.V. gevestigd te Hulst (Nederland) en onderdeel van de Colsen Groep en Ahidra, Agua y Energía S.L. gevestigd te Polinya (Spanje) delen mede dat Colsen International B.V. een meerderheidsbelang heeft verkregen in het bedrijf Ahidra, Aqua y Energía.

Colsen is een bedrijf dat opereert in de water-, energie- en milieusectoren en kan terugkijken op 30 jaar succesvol probleem oplossen en het leveren van duurzame technologie binnen deze sectoren aan een brede kring van industrieën, waterschappen en gemeentelijke overheden, zowel nationaal als internationaal. Colsen bemachtigde onlangs de 4e plaats in de MKB Innovatie top 100 2018 van Nederland en heeft de ambitie om de komende jaren nieuwe technologieën te blijven ontwikkelen en zijn internationale positie verder te verstevigen.

Jurgen Brekelmans, CEO Colsen International; “Met de overname van Ahidra creëert Colsen niet alleen een sterkere positie binnen de Spaanse markt, maar zal tevens een belangrijke stap gezet worden in het verdergaand implementeren van de ‘Colsen technologie’ in Latijns-Amerika met het reeds bestaande gezamenlijke bedrijf Ahidra-Colsen Technologies S.L.”

Oscar Benito, CEO Ahidra, Agua y Energía; Ahidra is trots op wat het bedrijf in de afgelopen 20 jaar heeft weten te creëren met de realisatie van turn-key projecten binnen de sectoren van de industriële waterzuivering-, biogas- en percolaat-zuiveringen op het Iberisch schiereiland. Voor de toekomst heeft Ahidra zorgvuldig afgewogen in welke vorm het bedrijf haar toekomst veilig kan stellen en tegelijkertijd tot verdere groei kan komen. De overtuiging groeide dat het optimale scenario, om de marktpositie te verstevigen en verder te versterken, bestond uit enerzijds het toetreden tot de Colsen Groep en anderzijds het blijven bestaan van de entiteit en het merk Ahidra. Dit professionele partnerschap met het Nederlandse Colsen en de andere internationale bedrijven en partners binnen de Colsen Groep, is de beste en meest duurzame keuze voor Ahidra.”

Ahidra logo